BORANG TEMPAHAN

Untuk beli produk:
1 - beli di sini:
BIOASLI -- www.bioaslipromoter.com/RAZISDYAN
BIORICH -- www.biorich.my/dyanrazis
ATAU
2- email kepada: order.bioasli2u@gmail,com
ATAU
3- isi BORANG TEMPAHAN di bawah.Nama:
Email/facebook email:
No. Telefon:
Alamat Penghantaran:
Tempahan (Nama/Kod barang beserta Jumlah):
Cara Pembayaran:

Bank Deposit

Western Union
Click here to create your own form.

Pembesaran Prostat.

Pada umumnya lelaki dewasa mempunyai risiko di serang gangguan prostat semasa hidupnya. Gangguan prostat paling umum adalah benign prostaic hyperplasia (BHP) atau pembesaran prostat. Hampir 50% lelaki berumur antara 40-59 tahun dan sebanyak 90% orang yang berusia antara 70-80 tahun terserang gejala BHP ini. Penyakit tersebut begitu meluas sehingga hampir selalu menjadi kesan wajib ketika seseorang meningkat tua. Umumnya, gaya hidup memainkan peranan penting terhadap berlakunya BHP ini, dan ia merupakan masalah utama di negara barat. Lelaki yang tinggal di dunia yang kurang maju (di mana makanan setempat dibuat dan dimakan) biasanya tidak diganggu oleh penyakit ini. Namun punca sebenar penyakit BHP ini belumlah diketahui. Teori paling popular memfokuskan pada male hormone dihydrostestosterone (DHT) sebagai penyebabnya. Dipercayai bahawa ketika kita meningkat tua lebih banyak testerone diubah menjadi DHT yang terkumpul dalam kelenjar prostat. Hal ini menyebabkan prostat membesar, dan ia menekan uretha, (tabung di mana urine mengalir) dan pundi kencing sehingga menyebabkan sering kencing dan gangguan kencing, terutama diwaktu malam. Keadaan ini sering di kaitkan dengan radang kelenjar. Walaupun ia bukan penyakit kanser, tetapi ia berpotensi sebagai pendukung terjadinya penyakit kanser.

Rawatan yang munasabah untuk BHP adalah dengan membendung perubahan testerone menjadi DHT. Finasteride adalah sejenis ubat berfungsi dengan cara ini dan telah terbukti efektif. Perawatan herba popular dan dipercayai dapat membendung pengaruh beracun pembentukan DHT yang berlebihan adalah saw palmetto.Tanaman iklim subtropika ini ditemukan di daerah Amerika Tenggara. Orang Indian asli Florida dan orang terdahulunya menggunakan berries dan tanaman ini sebagai ubat rakyat untuk menyembuhkan gangguan reproduksi, atau penyakit saluran kencing dan selsema. Pada wanita ia digunakan untuk merangsang penghasilan susu ibu dan meredakan haid yang menyakitkan.

Kajian menunjukkan bahawa saw palmetto berries sangat efektif dalam mengurangi gangguan BHP. Jika dibandingkan dengan proscar (ubat BHP yang banyak diformulakan), saw palmetto lebih efektif dalam meredakan gejala prostat. Banyak penelitian telah menunjukkan bahawa saw palmetto sangat efektif hampir 90% pada waktu haid diantara minggu ke-4 hingga minggu ke-6 minggu. Sebaliknya proscar hanyalah efektif dalam meredakan gejalanya kurang 37% setelah mengambil ubatnya selama setahun. Diyakini bahawa saw palmetto tidak mempunyai kesan sampingan. Sebaliknya proscar mungkin menyebabkan mati pucuk, penurunan keinginan (libido) seksual dan kelahiran cacat. Saw palmetto telah mendapatkan reputasinya diantara para ahli perubatan kesihatan alternatif dan konvensional sebagai satu pengubatan efektif untuk BPH. Ia merupakan satu herba yang telah diakui oleh pengubatan konvensional sebagai selamat dan efektif.

Pengaruh-pengaruh pengubatan saw palmetto boleh didapati terutama sekali dari asam lemak di dalam berry. Menarik untuk diperhatikan bahawa saw palmetto merupakan kelompok palm dan berries dan ia merupakan diantara spesis kelapa. Didapati banyak asam lemak pada saw palmetto berries merupakan MCFA yang serupa dengan MCFA di dalam kelapa. Dr Jon Kabara, seorang ahli biokimia lemak (lipid), menegaskan bahawa asam lemak saw palmetto barries berupaya menghambat pembentukan hormon DHT. Maka demikianlah juga dengan asam lemak pada minyak kelapa. 

Kesimpulan yang dapat dibuat adalah minyak kelapa seharusnya sama efektifnya bahkan lebih efektif dalam mencegah dan mengubati BPH sebagaimana ekstrak saw palmetto. 

[Sumber: Bioasli Website]

~MARI AMALKAN PENGAMBILAN MINYAK KELAPA DARA~Kod: VCOL/ VCOG/ VCOPD/ VCOP
Harga: RM40.00

Isi borang tempahan diatas.
Pos percuma (Poslaju/GDEx) utk 2 brg keatas.